pop up description layer

Papilio  
 
 
 

 

Rypsterdyk 2b

9034 HN Marsum

058 - 843 1 093

06 - 116 44 116

 

Willem Barentszkade 11
8881 BC West-Terschelling

06 - 116 44 116   

 

Gezinsbegeleiding & -ondersteuning
   
 

 

 
 

In de gezinsbegeleiding & -ondersteuning wordt het gezin bijgestaan in de ervaringen, vragen, problemen en emoties die zij doormaken. Uiteraard wordt dit afgestemd op de wensen en behoeften die er binnen het gezin bestaan. Door situaties en/of omstandigheden kunnen er problemen zijn ontstaan waardoor het evenwicht binnen het gezin verstoord is geraakt. In de begeleiding zal ik u bijstaan dit evenwicht te herstellen en steun geven bij het verhelpen van de eventuele problemen.

Primaire kwaliteit van begeleidingswerk is respect. Er wordt geluisterd naar alle betrokkenen, omdat hierdoor een beeld te vormen valt van de omstandigheden waarin het gezin leeft, wat de ervaringen zijn en wat de intentie is achter de gedragspatronen. Hierbij ook in acht nemend, daar dat van essentieel belang is, wat de culturele en religieuze achtergronden zijn.

De inhoud en de tijdsduur van de gezinsbegeleiding & -ondersteuning wordt bepaald door de wensen en behoeften die er binnen het gezin bestaan. De begeleiding & -ondersteuning vindt in de praktijk of thuis bij het gezin plaats. Indien gewenst werk ik samen met andere zorg- en hulpverleners waarmee het gezin te maken heeft, zoals bijvoorbeeld de huisarts.

De manier van werken in de gezinsbegeleiding & -ondersteuning is vanuit de zelfde filosofie en vorm als in de praktijk. Zie onder het onderdeel 'Werkwijze'.

 

Gezinsbegeleiding & –ondersteuning is mogelijk o.a. bij:

  • Opvoedingsproblematiek
  • Verstoorde verhoudingen
  • Ziekte
  • Rouw
  • Etc.

 

De gezinsbegeleiding & –ondersteuning wordt door diverse zorgverzekeraars gedeeltelijk of volledig vergoed. Dit is mede afhankelijk van de soort zorgverzekeraar en het pakket waarvoor u verzekerd bent. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

                                       

 

Aangesloten bij de:

 

 

MFN Registermediator 

KvK 01148338
  Home    
  Welkom
   
  De Praktijk
   
  Werkwijze
   
    Info verwijzer
   
    Zakelijk
   
    Actueel
   
    Contact
   
2017, Carolien Kruyt